Ochrana osobných údajov

Vážení zákazníci Herbal Pharmacy, milí návštevníci našej webovej stránky herbalpharmacy.eu, veľmi si vážime Vašu dôveru!

Preto je naším popredným záujmom ochrana Vašich údajov, Vašich osobných práv, rovnako ako rešpektovanie Vášho práva na informačné sebaurčenie pri získaní, spracovaní a používaniu Vašich osobných údajov. Naše nakladanie s Vašimi osobnými údajmi prebieha v súlade so zákonom č. 101/2000 Zb. O ochrane osobných údajov. Prevádzkovateľ Internetového obchodu, podľa tohto zákona prehlasuje a zaväzuje sa, že všetky údaje, ktoré získa od svojich zákazníkov a ktoré sú potrebné na objednanie produktov on-line, budú slúžiť len pre komunikáciu so zákazníkom a nebudú dané k dispozícii tretím osobám.

1. Získanie a použitie Vašich osobných údajov

Aby sme mohli Vašu objednávku spracovať, sú údaje, ktoré ste vyplnili pri registrácii či objednávaní do nášho registračného či objednávacieho formulára alebo vo Vašom zákazníckom účte u nás uložené a ďalej odovzdané firmám, povereným doručením Vami vybraného tovaru (Česká pošta, Zásilkovna, GLS, DPD, Slovenská pošta, Zásielkovňa, Poczta polska, Deutsche Post, Österreichische Post).

V prípade straty Vašich podkladov sa prosím obráťte na náš Zákaznický servis. Radi Vám zašleme kópiu Vašej objednávky. Odovzdanie vašich osobných údajov neoprávneným tretím osobám je zásadne vylúčené.

Doručovatelským partnerům jsou poskytnuty Vaše údaje jako je adresa, e-mailová adresa a telefonní číslo, aby Vás doručovatel mohl informovat o přibližném čase doručení zásilky, popřípadě abyste se dohodli o změně doby doručení. Od doručovatele obdržíte e-mail nebo SMS s informacemi o doručení. 

Občas Vám pošleme poštou informácie o produktoch či reklamu na Vašu adresu, ktorú ste uviedli pri zadávaní objednávky. Kedykoľvek však môžete vyjadriť nesúhlas so spracovaním a využitím Vašich osobných údajov na reklamné účely, k tomu sa prosíme obráťte na náš zákaznícky servis prostredníctvom kontaktného formulára 

Vašu spokojnosť s nákupom zisťujeme prostredníctvom e-mailových dotazníkov v rámci programu Overené zákazníkmi, do ktorého je náš e-shop zapojený. Tie vám zasielame zakaždým, keď u nás nakúpite, ak v zmysle § 7 ods. 3 zákona č. 480/2004 Zb. o niektorých službách informačnej spoločnosti ich zasielanie neodmietnete. Spracovanie osobných údajov na účely zaslania dotazníkov v rámci programu Overené zákazníkmi vykonávame na základe nášho oprávneného záujmu, ktorý spočíva v zisťovaní vašej spokojnosti s nákupom u nás. Pre zasielanie dotazníkov, vyhodnocovanie vašej spätnej väzby a analýz nášho trhového postavenia využívame spracovateľa, ktorým je prevádzkovateľ portálu Heureka.cz; tomu pre tieto účely môžeme odovzdávať informácie o zakúpenom tovare a vašu e-mailovú adresu. Vaše osobné údaje nie sú pri zasielaní e-mailových dotazníkov odovzdané žiadnej tretej strane pre jej vlastné účely. Proti zasielanie e-mailových dotazníkov v rámci programu Overené zákazníkmi môžete kedykoľvek vyjadriť námietku odmietnutím ďalších dotazníkov pomocou odkazu v e-mailu s dotazníkom. V prípade vašej námietky vám dotazník nebudeme ďalej zasielať.

2. Dôvera vďaka vysokým ochranným štandardom

Při přenosu dat používáme tzv. SSL-bezpečností systém (Secure Socket Layer) ve spojení s 128-bitovým kódováním. Tato technika skýtá nejvyšší bezpečnost a je proto používána např. bankami při ochraně osobních údajů v rámci online-bankingu.

3. S jistotou u nás

Konkrétně vypadá naše záruka jistoty následovně:
  • Náš software, který používá jako standard Secure Socket Layer (SSL), zašifruje při objednávce Vaše osobní údaje - jméno, adresu, bankovní spojení a číslo platební karty. SSL je většinou prohlížečů podporován. Vaše data pak obdrží náš server v pro nepovolané osoby nečitelném kódu.
  • Doposud nevznikla ještě žádnému našemu zákazníkovi škoda způsobená ilegálním využitím bankovních informací nebo informací o platebních kartách. Pokud by i přes to došlo k případu zneužití těchto dat při nákupu na našich webových stránkách, ručí většina vystavovatelů platebních karet za případně vzniklou škodu. V případě, že by po Vás Vaše banka požadovala uhrazení určitého podílu, pak za Vás tuto povinnost převezmeme. Předpokladem však je, že budete o tomto zneužití obratem informovat Vaši banku.

4. Nasazení cookies

Cookies jsou alfanumerické identifikační značky, které přenášíme prostřednictvím Vašeho webového prohlížeče na pevný disk Vašeho počítače. Mnoho postupů v e-commerce je bez této techniky nerealizovatelných. Tak je např. při online-nakupování virtuální nákupní košík zpravidla provozován s cookies. 

V našem internetovém obchodě je použit trvalý cookie, aby bylo možno obsah Vašeho košíku uložit po dobu Vašeho nakupování. Trvalý cookie bude uložen ve Vašem počítači a setrvá v něm i po zavření prohlížeče. Tento cookie může být při další návštěvě webové stránky znovu přečten. Bez tohoto trvalého cookie by nemohly být žádné produkty dány do košíku, díky čemuž by bylo nakupování vyloučeno. Upozorňujeme, že cookie poslaný nám, je relevantní výhradně pro použití nákupního košíku. Informace přesahující tento účel neukládáme. 

U všech běžných prohlížečů lze v možnostech volby nastavení cookie přizpůsobit vlastnímu přání. Bližší informace k možnosti nastavení Vašeho prohlížeče, co se cookies týká, naleznete v naší Pomoci

Optimizely: Pro stálé zlepšování webových nabídek provádíme testy A/B-Tests. K tomu využíváme služby "Optimizely" firmy Optimizely, Inc. (https://www.optimizely.de). Optimizely neshromažďuje žádné osobní údaje. Informace o používání těchto stránek jsou anonymně přenášeny a ukládány na server Optimizely v USA. Optimizely můžete deaktivovat dle tohoto návodu: http://www.optimizely.com/opt_out.“ 

5. Google Analytics

Tato webová stránka používá Google Analytics - službu pro webovou analýzu společnosti Google Inc. ("Google"). Google Analytics používá tzv. „cookies“, textová data, která budou uložena na Vašem počítači, a která Vám umožní analýzu užívání webové stránky. Informace vygenerované cookie o Vašem užívání této webové stránky (včetně Vaší IP-adresy, přičemž za účelem její anonymizace prostřednictvím “_anonymizelp()” není na Google Analytics předáváno posledních 8 znaků) budou přeneseny na server Google v USA a tam uloženy. Google pak tyto informace použije k vyhodnocení Vašeho používání této webové stránky, sestaví zprávu o aktivitách na webové stránce pro jejího provozovatele, stejně jako o dalších službách spojených s užíváním webové stránky nebo internetu. Také budou Googlem tyto informace případně předány třetím osobám, pakliže je to zákonem předepsáno nebo pokud jsou tyto ke zpracování údajů společností Google pověřeny. Google nebude v žádném případě spojovat Vaši IP-adresu s jinými svými daty. Instalaci cookies můžete prostřednictvím nastavení softwaru Vašeho prohlížeče vyloučit; v tomto případě Vás ale upozorňujeme na to, že pak případně nebudete moci plně využít veškeré funkce webové stránky. Prostřednictvím použití této webové stránky vyjadřujete svůj souhlas se zpracováním Vašich údajů společností Google právě popsaným způsobem a k shora uvedenému účelu. Pokud nechcete, aby byly informace o návštěvě stránky přenášeny na Google Analytics, můžete si zde (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout/index.html?hl=cz ) stáhnout deaktivační Add-on pro internetový prohlížeč. 

6. Použití pluginů sociálních médií

Tato internetová stránka používá tzv. social media plugin sítě Facebook. Plugin rozpoznáte podle loga Facebook. Pokud navštívíte naši internetovou stránku, vytvoří se prostřednictvím pluginu přímé spojení mezi Vaším internetovým prohlížečem a serverem služby. Tento poté dostane informaci, že jste s Vaší IP adresou navštívili naší internetovou stránku. Pokud kliknete na logo Facebook s přihlášeným uživatelským kontem, může být informace o tom, že jste navštívili naši internetovou stránku, přiřazená k Vašemu uživatelskému účtu na Facebooku. Jestliže jste uživatelem této sociální sítě a nechcete, aby poskytovatel této služby sbíral o Vás prostřednictvím naší internetové stránky údaje a spojoval je s Vašimi uživatelskými údaji, musíte se před návštěvou naší internetové stránky z této sociální sítě odhlásit. Upozorňujeme Vás, že nedostáváme žádné informace o obsahu zprostředkovaných dat, ani o použití těchto dat službou Facebook. Více informací o tom, jaké údaje Facebook sbírá při použití social media pluginu, a jak jsou tyto údaje použité, získáte v informacích o ochraně osobních údajů poskytované služby. Tu naleznete zde:http://www.facebook.com/policy.php 

7. Náhled do Vašich osobních údajů

Údaje, které jste nám sdělili, u nás zůstanou uloženy po dobu existence Vašeho zákaznického účtu. Do Vašich osobních údajů můžete kdykoli nahlédnout, měnit je nebo vymazat za použití Vaší emailové adresy a hesla. Pokud jste zapomněli Vaše heslo, nabízíme Vám v tomto případě speciální servis: Ve Vašem zákaznickém účtu naleznete na log-in stránce odkaz ve znění: "Zapomněli jste své heslo?", který Vás dovede k pomoci s heslem. Prosíme, abyste uvedli Vaši (nám známou) emailovou adresu a odeslali daný formulář. Rádi Vám pak na tuto emailovou adresu zašleme náhradní heslo. Tento postup je bezpečný i v tom případě, kdy se třetí osoba pokusí získat přístup k Vašim osobním údajům, protože zaslání proběhne v každém případě na Vaši emailovou adresu, ke které máte přístup pouze Vy. 

8. Vaše právo na informace

Máte právo požadovat bezplatnou písemnou informaci o tom, jaké osobní údaje o Vás jsou u nás uloženy. Po obdržení této informace pak můžete vyjádřit své přání takto uložené údaje opravit, zablokovat či zrušit; tomuto pak bude bez odkladu vyhověno. Vaše dotazy na téma ochrana osobních údajů nám, prosím, zasílejte prostřednictvím našeho Kontaktního formuláře.

Pokud byste se domnívali, že provádíme zpracování Vašich osobních údajů v rozporu s ochranou soukromého a osobního života nebo v rozporu se zákonem, obraťte se na náš zákaznický servis prostřednictvím našeho Kontaktního formuláře se žádostí o vysvětlení, příp. se žádostí o odstranění takto vzniklého stavu. 

9. Provozní ochrana dat

Herbal Pharmacy se řídí zákonnými povinnostmi a pověřil provozního zmocněnce ochranou osobních údajů. 

Všichni naši spolupracovníci jsou písemně zavázáni k dodržování příslušných předpisů a směrnic na ochranu dat, a také k jejich utajení. Rovněž jsou v této oblasti pravidelně školeni. 

Herbal Pharmacy

______________________________________________________________________________________________________________________

ZMLUVA O SPRACOVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV

Zmluva o spracovaní osobných údajov uzavretá podľa čl. 28 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracovaní osobných údajov a voľnom pohybe týchto údajov ao zrušení smernice 95/46 / ES (všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov) (ďalej len "Nariadenie")

1. Predmet a účel zmluvy

1.1. Odosielateľ (ďalej len ako "Správca") a prepravca (ďalej len ako "Spracovateľ") na základe zmluvného vzťahu, ktorého je táto zmluva prílohou, spolupracujú v oblasti obstaranie prepravy Zásielok z Miesta odoslania do Miesta doručenia, vrátane vykonania ďalších úkonov s prepravou súvisiacich (ďalej len "Služby").

V rámci tejto spolupráce dochádza či môže dochádzať k odovzdaniu osobných údajov Príjemcov, kedy účel ich spracovania a finančné prostriedky (ako súčasť ceny za Služby na také spracovanie) určuje a poskytuje Správca a Spracovateľ osobné údaje pre Správca ďalej spracováva, a to výhradne za účelom obstaranie doručenie Zásielky podľa uzavretej zmluvy so Správcom, a v medziach tejto zmluvy o spracovaní osobných údajov (ďalej len Zmluva ").

2. Spracovanie osobných údajov

2.1. Prepravca vystupuje ako spracovateľ osobných údajov pre správcov osobných údajov - Odosielateľa a je pre neho oprávnený a spracovávať nasledujúce osobné údaje Príjemcov:

• meno a priezvisko

• kontaktné údaje

O adresa

O e-mailová adresa

O telefónne číslo

• informácie o identifikácii zásielky v nevyhnutnom rozsahu (ďalej len "Osobné údaje")

2.2. Spracovateľ pre správcov nespracováva žiadne osobitné kategórie osobných údajov.

2.3. Sprístupnenie Osobných údajov prebieha tak, že Spracovateľ zaistí Správcovi prístup do Informačného systému, v ktorom je umiestnená databáza určená na zhromažďovanie vyššie uvedených Osobných údajov za účelom umožnenia poskytnutia Služieb.

2.4. Správca do Informačného systému spolu s vložením elektronických dát o zásielke uvedie tiež Osobné údaje, ktoré sú pre umožnenie poskytovania Služieb Spracovateľom nevyhnutné.

2.5. Spracovateľ osobné údaje spracuje len za účelom umožnenia poskytnutia Služieb. Správca je oprávnený rozšíriť účel spracovania v súlade so zákonom, kedy pokyn na ďalšie spracovanie možno Spracovateľovi oznámené len písomnou formou - za tú sa považuje taktiež e-mailová komunikácia zmluvných strán adresovaná oprávneným osobám.

3. Práva a povinnosti zmluvných strán

3.1. Spracovateľ sa zaväzuje prijať technické, organizačné a iné opatrenia, ktoré majú zamedziť

neoprávnenému alebo náhodnému prístupu k Osobným údajom, ich zmene, zničeniu, strate či inému neoprávnenému nakladanie s Osobnými údajmi. Spracovateľ sa zaväzuje najmä:

a) používať zabezpečený prístup do PC, kedy prístupy do PC budú známe iba Spracovateľovi

b) používať zabezpečený prístup do databázy osobných údajov, prístupy je povinný Spracovateľ zadávať tak, aby neboli zobrazené, neukladali sa, neboli sprístupnené tretej osobe

c) užívať vhodné prostriedky zabezpečenia, napr. šifrovanie alebo iné vhodné a potrebné prostriedky vždy v závislosti na konkrétnom rokovaní a dátach

d) neumožniť prístup k údajom tretím osobám, pokiaľ tento prístup nebude písomne ​​schválený Správcom alebo neplynie z tejto Zmluvy

e) dodržiavať mlčanlivosť ohľadne údajov

3.2. Spracovateľ sa zaväzuje taktiež:

a) spracovávať Osobné údaje len v takej podobe, v akej mu boli poskytnuté Správcom

b) spracovávať iba Osobné údaje za účelom vymedzeným touto zmluvou a len v rozsahu potrebnom pre naplnenie tohto účelu

c) nesdružovat Osobné údaje, ktoré boli získané na rozdielne účely

d) uchovávať Osobné údaje len po dobu, ktorá je uvedená v informačnej povinnosti alebo v súhlase Príjemca, ak nie je to v rozpore so Zpracovatelovými oprávnenými záujmami.

3.3. Spracovateľ i Správca sú povinní zabezpečiť, aby zamestnanci a iné osoby Spracovateľom poverenej na spracovanie Osobných údajov tieto spracovávali len v rozsahu a za účelom podľa tejto zmluvy a podľa Nariadenia.

3.4. Spracovateľ sa zaväzuje na výzvu Správca opraviť, aktualizovať, zmazať alebo premiestniť Osobný údaj podľa pokynu Správca bez zbytočného odkladu od takejto výzvy.

3.5. V prípade, že námietka dotknutej osoby podľa čl. 21 ods. 1 Nariadenie určená Spracovateľovi bude uznaná za oprávnenú, zaväzuje sa Spracovateľ odstrániť bezodkladne od písomnej výzvy Správca závadný stav. Za písomnú sa považuje taktiež emailová komunikácia strán.

3.6. Spracovateľ je povinný pri plnení povinností zo Zmluvy postupovať s odbornou starostlivosťou, riadiť sa pokynmi Správca a konať v súlade so záujmami Správca. Ak Spracovateľ zistí, že Správca porušuje povinnosti Správca uloženej Nariadením, je povinný túto skutočnosť Správcovi bezodkladne oznámiť.

3.7. Správca súhlasí s tým, že Spracovateľ je oprávnený poveriť spracovaním osobných údajov ďalšieho spracovateľa bez dodatočného výslovného konkrétneho povolenia správcu (ďalej len "Podzpracovatel"). Všetci Podzpracovatelé spracúvajú Osobné údaje Príjemcov len v minimálnom rozsahu, ktorý je nevyhnutný pre naplnenie zmluvy - teda obstaranie a poskytnutie Služby. Ak je to možné, pracujú Podzpracovatelia miesto Osobných údajov iba s pseudonymizovanými osobnými údajmi slúžiace na identifikáciu Príjemca, ako je napr. pridelené číslo Zásielky. Ak má Zásielka Miesto doručenie mimo územia EÚ, súhlasí Odosielateľ s odovzdaním Osobných údajov Podzpracovateli so sídlom mimo územia EÚ. Spracovateľ momentálne využíva nasledujúce Podzpracovatele:

a) Informačný systém prevádzkovaný spoločnosťou PACKET s.r.o., IČO: 03672395;

b) Dopravca, ktorých služby sú potrebné pre poskytovanie jednotlivých Služieb

c) Výdajné miesta (zoznam konkrétnych výdajných miest dostupný tu), ktorých služby sú potrebné pre poskytovanie Služieb

d) Ďalšie podzpracovatelé, ktorých využitie je potrebné pre poskytovanie Služieb.

Spracovateľ informuje Správca o všetkých Podzpracovatelech, ktoré zamýšľa poveriť spracovaním osobných údajov a poskytne tak Správcovi príležitosť vysloviť voči prijatiu týchto Podzpracovatelů námietky.

Nevyjadrí Ak Správca svoje námietky voči Podzpracovatelům, je Spracovateľ oprávnený Podzpracovatele spracovaním osobných údajov poveriť. Námietky je Správca oprávnený vyjadriť len do odovzdania Zásielky na obstaranie prepravy Spracovateľovi a vyjadrenie námietok podľa predchádzajúcej vety má rovnaké účinky ako odstúpenie od zmluvy zo strany Správcu vo vzťahu ku konkrétnej zásielke, ktoré sa námietky voči Podzpracovatelům týkajú. Ak Spracovateľ zapojí Podzpracovatele, aby vykonal určité činnosti spracovania, musí byť tomuto Podzpracovateli uložené na základe zmluvy rovnaké povinnosti na ochranu osobných údajov, aké sú uvedené v tejto zmluve a v nariadení. Ak neplní uvedený Podzpracovatel svoje povinnosti v oblasti ochrany údajov, zodpovedá Správcovi za plnenie povinností dotknutého Podzpracovatele Spracovateľ.

3.8. Spracovateľ sa zaväzuje poskytnúť Správcovi všetky informácie potrebné na preukázanie toho, že boli splnené povinnosti stanovené touto zmluvou alebo Nariadením týkajúce sa osobných údajov.

3.9. Zmluvné strany sa zaväzujú poskytnúť si navzájom všetku potrebnú súčinnosť a podklady pre zabezpečenie bezproblémové a efektívne realizácie tejto zmluvy, a to najmä v prípade rokovaní s Úradom na ochranu osobných údajov alebo s inými verejnými orgánmi.

 

4. Mlčanlivosť

4.1. Spracovateľ sa zaväzuje zachovávať mlčanlivosť o spracúvaných osobných údajov, najmä ich nesmie zverejňovať, šíriť, či odovzdávať ďalším osobám mimo osoby v zamestnaneckom pomere so Spracovateľom alebo iným oprávneným osobám, ktoré sú spracovaním Osobných údajov poverené. Spracovateľ je povinný zabezpečiť, aby aj jeho zamestnanci a iné oprávnené osoby dodržiavali záväzok mlčanlivosti. Táto povinnosť Spracovateľa trvá aj po skončení tohto zmluvného vzťahu. Spracovateľ je ďalej povinný zachovávať mlčanlivosť o bezpečnostných opatreniach prijatých na zabezpečenie ochrany osobných údajov, a to aj po skončení tohto zmluvného vzťahu.

 

5. Zodpovednosť

5.1. Ak poruší Spracovateľ jeho povinnosti založené Zmluvou alebo Nariadením, zodpovedá za všetku škodu ním zavinenú. Spracovateľ zodpovedá aj za škodu spôsobenú porušením tejto zmluvy zamestnancami Spracovateľa.

 

6. Trvanie zmluvy

6.1. Táto zmluva je účinná po dobu účinnosti zmluvy, ktorej je táto zmluva prílohou.

6.2. V prípade akéhokoľvek ukončenia tejto Zmluvy či ukončenie spracovania Osobných údajov je Spracovateľ povinný vykonať likvidáciu Osobných údajov, ktoré mu boli poskytnuté na základe tejto zmluvy.

6.3. Odosielateľ berie na vedomie, že Spracovateľ je oprávnený si dané Osobné údaje Príjemcov uchovávať po dobu 3 rokov od ich vloženia do Informačného systému na účely obrany jeho práv a povinností. Takéto uchovanie umožňuje čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenie. Proti takémuto spracovanie má Príjemca podľa čl. 21 Nariadenie vzniesť námietku na kontaktnú adresu Spracovateľa.